Best Western Plus Jula Hotell & Konferens

Vår à la carte-restaurang och bar

BLANKMENY 375 kr, med vinpaket 505 kr

Kantarelltoast med västerbottenost och friterad närproducerad Filloumi     
Vinrekommendation: Dark Horse, USA

Sotad röding med citronsmör, bakade rödbetor och delikatesspotatis          
Vinrekommendation: Petit Chablis Frankrike

 Chokladtryffeltart med apelsinmarinerade körsbär och kolasås
Vinrekommendation: Recioto della Valpiocella

 

ZORNMENY  465 kr, med vinpaket 695 kr

Halstrade pilgrimsmusslor
med jordärtskockspuré, baconcrisp och brynt smör
Vinrekommendation: Jadot Coteaux Frankrike 

Dovhjortslår från Adelsåsens vilt, serveras med gräddstuvad
spetskål, lingonkompott, örtsky och bruten potatis                    
 Vinrekommendation: Torre Del Falasco Ripasso Superiore DOC Italien  

Utvalda ostar från Sivans osthandel, serveras med
hemkokta marmelader och vårt eget fröknäcke
Vinrekommendation: Brumaire Frankrike

Á LA CARTE
Denna meny serveras måndag-lördag 17.00-22.00


 FÖRRÄTTER/STARTERS
Halstrade pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré, baconcrisp och brynt smör     135 kr
Seared scallops served with Jerusalem artichoke pure, bacon crisp and beurre noisette
Vinrekommendation/ Recommended wine: Jadot Coteaux Frankrike     85 /399 kr 


Kantarelltoast med västerbottenost och friterad närproducerad Filloumi     95 kr
”Halloumi heter det väl ändå? Japp, det gör det! -Om du ystar din ost på Cypern. Men inte
om du heter Filip och istället valt att ysta din ost på kravmärkt mjölk på Märene gård i Skånings Åsaka”
Chanterelle toast served with Västerbotten cheese and deep-fried “Filloumi”,
locally produced Halloumi from Märene gård in Skånings Åsaka
Vinrekommendation/ Recommended wine: Dark Horse, USA     85 /399 kr 


Rökt ankbröst med pumpakräm och lökchutney     105 kr
Smoked duck breast served with creamed pumpkin and onion chutney
Vinrekommendation/Rrecommended wine:  Art de France Langedoc 79/349 kr



VARMRÄTTER/MAINCOURSE

Skaldjurs- och färskostfylld bergtungafilé serveras med örtsås och potatismuffins     205 kr
Shellfish- and cream cheese filled Lemon Sole served with herb sauce and potato muffin
Vinrekommendation/ Recommended wine: Laroche Bourgogne Reserve Frankrike     89/429 kr 


Sotad röding med citronsmör,bakade rödbetor och delikatesspotatis     195 kr               
Charred Arctic Char served with lemon butter, baked beetroot and potatoes
Vinrekommendation/ Recommended wine: Petit Chablis Frankrike     85/399 kr 


Dovhjortslår från Adelsåsens vilt, serveras med gräddstuvad spetskål, lingonkompott, örtsky och bruten potatis     225 kr                 
Fallow Deer, from local producer Adelsåsens vilt, served with creamed cabbage, lingonberry compote, herb jus and broken potatoes
Vinrekommendation/ Recommended wine: Torre Del Falasco Ripasso Superiore DOC Italien     89/ 429kr 


Oxfilémedaljonger med potatiskaka, rosmarinsky och rostade rotfrukter     245 kr
Beef tenderloin medallions served with potato cake, rosemary jus and roasted root vegetables
Vinrekommendation/ Recommended wine: Corriente Rioja Spanien     79/399 kr


Färsk pasta med ädelostsås, broccoli och champinjoner, serveras med stekt kycklinginnerfilé     145 kr
Fresh Pasta with blue cheese, broccoli and champignons served with chicken filet 
Vinrekommendation/ Recommended wine: Torre Del Falasco Ripasso Superiore DOC Italien     89/ 429kr  


Julaburgare lokalproducerad från Smakfullt i Istrum 200g, briochebröd, sallad, tomat, stekt lök,
bacon, prästsost, senap- och pepparrotdip och pommes frites     179 kr
Hamburger locally produced, from Smakfullt in Istrum 200g with Brioche bun, salad, tomato, fried onion,
bacon, Prästost cheese, mustard- and horseradish dip and pommes frites 
Vinrekommendation/ Recommended wine: Dancing Bull Zinfandel, USA     89 kr 

Ölrekommendation/ Recommended beer: Q-lager, Qvänum Mat & Malt 98 kr 

Jula´s Räksmörgås, med handskalade räkor     149 kr
Jula´s Shrimp Sandwich, with hand peeled shrimps
Vinrekommendation/ Recommended wine: Petit Chablis, Frankrike     85/399 kr


Kvällens Husman ( fråga personalen vad som serveras för dagen)     120 kr
Evening special (Please ask your waiter)

DESSERT/DESERTS/DESSERT 
Frusen citroncheesecake med lemoncurd
och krossade maränger     95kr 
Frozen Lemon cheese cake served with Lemon curd and crushed merengues 
Vinrekommendation/ Recommended wine: Late Harvest sauvignon blanc, Chile 65 kr


Chokladtryffeltart med apelsinmarinerade körsbär och kolasås     95 kr
Chocolate truffle tart served with orange marinated cherries and caramel sauce
Vinrekommendation/ Recommended wine: Recioto della Valpiocella 65 kr


Utvalda ostar från Sivans osthandel, serveras med hemkokta marmelader och vårt eget fröknäcke            125 kr  
Selection of Cheeses, from local producer Sivans osthandel, served with homemade marmalades and our own crispbread with seed
Vinrekommendation/ Recommended wine: Brumaire Frankrike 65 kr

 

 
 
 
 
Vänligen kontakta oss vid specialbeställningar, större sällskap eller särskilda önskemål.
 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2018 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.