Lediga tjänster

Köksmästare till Skara Stadshotell

Köksmästare till Skara Stadshotell

Sista ansökningsdatum

2024-05-31

Skara Stadshotell är en pärla bland Skaraborgs hotellutbud. Hotellet har 67 rum där varje inredningsdetalj är noga utvald och där flertalet av rummen är arkitektritade. I Restaurangen där gästerna kan avnjuta både frukost, lunch och a la carte har kockarna en stor passion för det lokala köket. Vill man ha en välsmakande fika finns det ett café med hembakta godsaker. När det kommer till festligheter med guldkant kommer Skara Stadshotell bli ett självklart val. Med en festlokal med plats för 150 personer och mat från restaurangen blir det en fest man sent kommer glömma. Till hotellet hör även en kongresshall med plats för 475 sittande personer som kommer kunna presentera konserter, shower och mycket mer.

Skara Stadshotell är ett av fyra hotell som tillhör Jula Hotell vilket ingår i Julakoncernen, ett bolag som drivs av nyfikenhet och utveckling. Här hos oss på Jula Hotell arbetar vi tillsammans och vi är där gästen är. 

Till Skara Stadshotell söker vi nu en köksmästare som vill vara med och driva och utveckla detta fantastiska hotell mot nya höjder!

Det här gör man som kökschef hos oss

Som Kökschef är din uppgift att skapa unika smakupplevelser för våra gäster. Du arbetar med lunch, A la Carte och större bokningar. Du arbetar delvis med administrativa uppgifter. Du är van att arbeta i en snabb miljö med hög service. Tillsammans i köket skapar ni inte bara utsökt måltider, ni har även roligt och bjuder på er själva. Du kommer att arbeta med allt från ordinarie drift till stora event som bröllop och fester för hundratals personer i en sittning. 

Vi har stort fokus på närproducerade råvaror baserade på säsong, där vi tillsammans i teamet skapar unika upplevelser för våra gäster. I rollen kommer du att ta fram förslag, vara kreativ och arbeta med detaljerna som för samman hotellet och närområdet på en tallrik. Vår ambition är att arbeta så långt det är möjligt med lokala producenter för både mat och dryck samt värna om den kreativitet som finns i köket. Vi tror starkt på vår produkt som paketeras tillsammans med en vacker miljö, en god natts sömn och värdskap från hjärtat.

Vi är ett litet team och vi värdesätter att du trivs i en prestigelös miljö med högt i tak och som ständigt vill utvecklas och bli bättre. I rollen ingår det även arbetsuppgifter som beställningar, inventering och att ständigt kvalitetssäkra vår produkt.

Det här är du som person din bakgrund och dina erfarenheter som Kökschef

Vi söker dig som älskar att laga mat och framför allt nyskapande rätter efter säsong och råvara, allt för att överraska gästerna med en smakupplevelse. Vi vill att du har tidigare erfarenhet och utbildning som är relevant för tjänsten, gärna med arbetslivserfarenhet inom hotell, konferensanläggning eller restaurang. Du är engagerad, noggrann, en god kollega och tycker om att arbeta tillsammans med andra. För att trivas tror vi att du är van att arbeta i en omväxlande miljö där utmaningar ses som möjligheter och du har en god förmåga att prioritera i arbetet. Du reagerar snabbt på ändrade förhållanden och du har lätt för att komma på idéer för hur man handskas med nya utmaningar. Struktur och stolthet i leverera god kvalitet i ditt arbete är självklart för dig.

Det här är du som person, din bakgrund och dina erfarenheter

Vi söker dig som har ett stort intresse för matlagning och tidigare dokumenterad erfarenhet från liknande positioner. Du har ett öga för detaljer och att leverera extra omtanke ligger i din natur. Du har ett högt engagemang och en bra kommunikationsförmåga. 

Du trivs med att ta ansvar, är självgående i ditt arbete, har mycket goda ledaregenskaper och är inte rädd för att rycka in där du behövs mest för stunden. Du arbetar strukturerat och organiserat samtidigt som du har en förmåga att arbeta bra under press i ett högt tempo. Vidare sätter du ett lika stort värde i ditt bemötande mot gästen som mot dina kollegor.

Du har goda kunskaper i svenska, vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Start för tjänsten efter överenskommelse. Som Kökschef hos oss arbetar du varierande arbetstider på både dagtid, kvällar och helger. Skara Stadshotell har kollektivavtal med Unionen och HRF. Start och lön enligt överenskommelse.  

Så här söker du

Om du känner att du har vad vi söker så tveka inte! Frågor om tjänsten besvaras av Jonathan Koca, Food & Beverage Manager på Skara Konsthotell samt Skara Stadshotell på: jonathan.koca@julahotell.se Sista dag för att ansöka om tjänsten är den 31 maj.