Att göra och uppleva i Skara med omnejd

Här nedan följer lite exempel på sevärdheter, upplevelser eller aktiviteter i vår vackra bygd. Fråga gärna i receptionen om ni vill veta mer. Skara Turistbyrå står också redo att hjälpa till.

Skara Domkyrka

Besök vår vackra Domkyrka, mitt i Skara. Mitt i Skara ståtar en av Sveriges äldsta kyrkor.

Västergötlands Museum

Mitt i Skara ligger detta välfyllda museum med både permanenta och tillfälliga utställningar.

Kullerstenar och småbutiker i Skara

Den lilla småstaden erbjuder charm, närhet och personlig service på kullerstensgator. Besök Skaras mysiga stadskärna.

Skara Sommarland

Hela Sveriges lekplats. Är du inte sugen på att bada i den rekordstora baddelen så finns det massor av skoj att upptäcka i motorland och tivolidelen.

Shopping Julahuset

Ett stenkast från oss ligger JULA allra första varuhus med JULA OUTLET samt andra butiker.

Expedition Hornborgarsjön

Hornborgasjön ligger i ett fantastiskt natur- och kulturlandskap. På våren kommer flyttfåglarna åter och körsbärsträden färgar backarna vita. De första tranorna dyker upp här i mitten av mars.

Varnhems Klosterkyrka

År 1150 slog sig cisterciensermunkar ner i Varnhem, vid Billingens västsluttning. Ett idealiskt läge med bördig åkermark och tillgång till timmer, sten och friskt vatten från bergssluttningen.

Pilgrimsleder Skaraborg

Under Medeltiden färdades dåtidens vandrare-pilgrimer, ofta långväga, för att nå heliga mål. Precis som då, kan vi nu vallfärda till platser med värden utöver det vanliga. 

Kata gård

Här finns ruinen av en av Sveriges äldsta kyrkor, en privat gårdskyrka från vikingatiden. Kyrkans krypta är kanske Sveriges äldsta bevarade rum!

Vallevägen - världens vackraste väg

Mot västra sluttningen av berget Billingen har inlandsisen lämnat efter sig det särpräglade Valleområdet, ett sjörikt och mjukt böljande landskap. 

Kinnekulle och Läckö slott

Det blommande berget "Kinnekulle" med mysiga caféer, gårdsbutiker och vandringsleder ligger inte långt från Skara. Besök också gärna vackra Läckö slott vid Vänerns strand.

Axevalla Travbana

5 min från hotellet ligger Axevalla travbana som erbjuder travlopp och jippon. Varje sommar äger det stora evenemanget Stochampionatet rum.

Motionsslingor

I Skara kommun finns flera fina motionsspår, några med elljusbelysning. Spårlängden är allt från 700 m till 6,5 km och av olika svårighetsgrader.

Vilans Fritidsområde

Vilans Fritidsområde är ett modernt och komplett motion- och idrottsområde som ger bra träningsmöjligheter för kommuninvånarna och föreningslivet. 

Skara Turistbyrå

För mer information om vad som finns att uppleva i Skara med omnejd, kontakta Skara Turistbyrå.

 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.