Vår konsthall, en unik samling av kända konstverk

Välkommen till Jula Hotell & Konferens unika konsthall. 

Den konstsamling vi visar i vår konsthall tillhörde grundaren av Jula AB, Lars-Göran Blank.

Efter att hans samling växte sig större och större var hans mål att visa upp konsten för allmänheten. Hotellet som byggdes 2007 blev snart för litet för samlingen och 2012 byggdes den röda delen. Vi fick då 23 nya hotellrum, en konsthall och Lars-Göran fick sin dröm förverkligad. 
I dag har hotellet 98 fina hotellrum, 2 konferensrum, 3 stycken styrelserum, matsal och en konsthall som även kan användas som konferensrum eller matsal. Vi har även träningsmöjligheter för våra gäster högst upp i glashuset med utsikt över bygden och en härlig bastu. 

Hos oss kan du helt kostnadsfritt besöka denna fantastiska samling verk av Anders Zorn, Bruno Liljefors, Carl Larsson, Jenny Nyström m fl. ( med undantag för dagar då konferenser är bokade) Detta är troligtvis den största privata samlingen av Anders Zorn tavlor i Sverige.

Lars-Görans konstintresse väcktes i tidiga år, vilket kan intygas av hans barn som under sin uppväxt fick besöka många museer. Han har själv gjort en del oljemålningar, varav tre finns här på hotellet. Två stycken i receptionen och en i korridoren in till ”grön rummet”. Anders Zorn har alltid varit en av favoriterna, under många år pratade Lars-Göran om att han en dag så gärna ville äga en egen Zorn tavla. Detta är en dröm som för några år sedan förverkligades. Familjen Blank och vi som arbetar här på hotellet är mycket stolta att få visa upp alla dessa tavlor. Så varsågod att ta del av denna konsthall, strosa omkring eller sätt dig ner och njut. Om ni har några frågor så svarar personalen gärna på dem. Passa även på att besöka vår omtyckta restaurang för något att äta eller dricka. I matsalen finner du dessutom fler tavlor ur Lars-Görans konstsamling.

Lars-Göran Blank gick bort våren 2014.

Välkommen!

Familjen Blank med personal.


 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.