Hållbarhet

Välkommen till oss och var med för att bidra till en mer hållbar värld!

Vi bryr oss om miljön

Jula Hotell arbetar aktivt för att vara en del av skapandet av en mer hållbar värld. Läs mer om hur vi gör detta och vår miljömärkning Green Key som vi är så stolta över. Vi önskar också engagera dig som gäst hos oss, samarbetspartners, leverantörer samt medarbetare att i samspel med oss aktivt agera med hänsyn till miljö- och hållbarhetsfrågor – scrolla ner för mer om detta!

Detta är några saker vi gör för miljön:

Vi kravställer våra leverantörer och gör noggranna inköp. Vi använder miljömärkta hygien- och rengöringsprodukter som är skonsamma för dig Vi köper grön el från förnybara källor och tillhandahåller laddstolpar för våra gästers elfordon.

Vi har effektiva uppvärmnings- och ventilationssystem samt LED-lampor som bidrar till att minska energiförbrukningen. Vi arbetar också aktivt med att minimera vattenförbrukningen. Vi arbetar aktivt med att minimera mängden avfall samtidigt som vi sorterar och återvinner i alla möjliga fraktioner.

För att minska matens miljöpåverkan arbetar vi med noggrann menyplanering utifrån säsong. Vi erbjuder också vegetariska alternativ och ökar andelen ekologiska, rättvisemärkta och/eller närproducerade livsmedel varje år.

Saker du kan göra för att bidra

Välj transport med omsorg, kollektivt är ofta ett bra alternativ! Vi har också egna laddningsstationer för elbilar samt cyklar för utlåning på plats.

Lämna återvinningsbart material som plast-, glas-, och pantförpackningar bredvid papperskorgen så sorterar och återvinner vi åt dig!

Använd gärna din handduk en extra dag! Häng upp den på kroken om ni inte önskar få handduken utbytt.

Hjälp oss att spara vatten och energi genom att ta kortare dusch/samduscha, släcka lampor, stänga av elektronik och dra laddare ur eluttag.

Gör medvetna val hos oss! Välj vegetariska och miljömärkta alternativ i vår restaurang.

Green Key

För oss är hållbarhet A och O!
Alla våra hotell är eller är inom snar framtid miljömärkta med Green Key – en internationell miljömärkning för anläggningar i besök- och turistbranschen som hjälper oss att förbättra vårt hållbarhetsarbete. Vi är stolta över vår Green Key-certifiering som vi arbetar hårt för! Några av våra fokusområden kommande år berör minskat matsvinn, hållbara/ekologiska inköp samt ökning av andelen ledbelysning. Läs mer om Green Key här:

De globala målen i vår verksamhet

2015 antog FN:s medlemsländer en universell agenda för hållbar utveckling som innehåller sjutton globala mål som ska uppnås till 2030. Vi på Jula Hotell har valt att fokusera på sju av dessa mål som vi jobbar aktivt med i våra verksamheter.

Läs mer om några av våra mål vi jobbar med nedan:

Hållbar energi för alla

Global tillgång till modern och förnybar energi samt rena bränslen är en förutsättning för att kunna möta flera av de utmaningar världen står inför. Därför ställer vi alltid krav på våra leverantörer och ser till att de använder förnybar energi t.ex. Vi har också börjat installera laddstolpar på våra anläggningar, byta till LED-belysning på våra hotell.

Jämställdhet

Jämställdhet är otroligt viktigt för en hållbar och fredlig utvecklig. Vi jobbar därför medvetet med hur vi rekryterar, vilket innefattar allt från att skriva inkluderande jobbannonser till att ta fram tydligare rutiner för urvalsprocessen.

Hållbar konsumtion och produktion

Vår planet har försett oss med ett överflöd av naturresurser, men vi människor har inte nyttjat det på ett ansvarsfullt sätt och konsumerar nu långt bortom vad vår planet klarar av. Vi har som mål att försöka cirkulera mera – återanvända byggmaterial och inredning i stället för att köpa nytt. Vi jobbar för att vår meny ska bli mer lokal och mestadels innehålla råvaror som kommer från närområdet. Vi är också med i Generation Waste, erbjuder matlådor och jobbar aktivt för att minska vårt matsvinn.

Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

Jula Hotell samarbetar med Visita – en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. De arbetar för att lagar, regler och affärsvillkor ska utformas så att näringen ges ännu bättre möjligheter. Vi använder oss också av lokala leverantörer i den utsträckning det går.

Ekosystem och biologisk mångfald

Hållbara ekosystem och biologisk mångfald är grunden för vårt liv på jorden. Att tillgodose mänsklighetens behov utan att skada den biologiska mångfalden och ekosystemet är en avgörande för vår överlevnad. Vi försöker bidra genom att använda intränat och på så sätt minska utskrifter. Vi erbjuder e-fakturor i stället för pappersfakturor och har också installerat ett nytt kassasystem där vi använder digitala kvitton i stället för fysiska.

Generation Waste

Flera av våra hotell är anslutna till Generation Waste vilket innebär att vi aktivt arbetar med att minska matsvinnet